Giresun’a Bir Ödül Daha…

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 54 yıldan beri sürdürdüğü Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerini dağıtıldı. İHA’da 24.03.2012 tarihinde yayımlanan “Öğrencilerin Yol Çilesi” konulu fotoğrafıyla Ahmet Bilge’de Resim dalında ödüle değer bulunarak tüm Giresunlu’ların gururu oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2012 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ni, 18 Nisan Perşembe günü saat 19.30’da The Marmara Taksim Oteli’nde düzenlenen törenle dağıttı.

İHA Ajansı Giresun Muhabiri Ahmet Bilge’nin de Fotoğraf Dalında ödül aldığı törende Bilge’yi Giresunlu’lar yalnız bırakmadılar. Açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’in yaptığı ödül töreninde, salondakilerden en fazla alkışı alan gazteci yine Ahmet Bilge oldu.

Bilge ödül töreninde yapmış olduğu konuşmasında, çekmiş olduğu fotoğraf hakkında bilgi verirken şöyle söyledi; Bu ödülü almak elbette ki çok güzel bir duygu. Biliyorsunuz Giresun’da çok sevdiğimiz değerli bir Valimiz var, bizlere her zaman ‘Arkadaşlar Giresun’un imajını zedeleyecek haberleri lütfen yayınlamayalım, haberin masrafı neyse biz ödeyelim’’ der. Fakat biz bu haberi yaptıktan bir sonra o köyün yolu temizlenip, çakılandı. Aslında ödülü biz o zaman almıştık dedi.

Bilge ayrıca haberin yayınlanmasından sonra göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı da Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’e teşekkür etti.Ödül törenine TGC Başkanı Orhan Erinç,  İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, TGC yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de ödül törenine bir mesaj gönderdi.

The Marmara Otelinde düzenlenen ödül törenine, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, Giresun Federasyonu Başkanı Sıtkı Ada, Akşam Gazetesi yazarlarından Mustafa Dolu, Giresun Ajanstan Şeref Sinir, Giresun Medya Platformundan İbrahim Balcıoğlu, Kaçkar Tv den Metin Ruşen, Gazeteci yazar Seyfullah Çiçek, Görele Dernekler Federasyonundan Sadi Kaya, İHA Ajansı Muhabirleri, Sanatçı Salim Aydemir, Şaban Kutlu ve Giresun Vakfı temsilcileri katıldı.

Haber ve resim Şaban Kutlu