Giresun’da Aşırı Yağışlar Can Aldı

Yaklaşık 3 aydır süren kuraklık, yaz mevsiminin son gününde son buldu. Bununla beraber Giresun genelinde yağan aşırı yağmur sonucu mal ve can kaybı yaşandı. Kısa süre içerisinde yaşanan sel felaketi sonucunda birçok ulaşım yolu trafiğe kapanırken, heyelanlar sonucu ayrıca önemli maddi zararda oluştu. Giresun genelinde hayatın tekrar normale dönmesi için yoğun bir çalışma başlatıldı.

Dün saat 15.00 suları başlayan ve zaman zaman etkili olan yağış bazı yöreleri olumsuz etkiledi. Sarvan köyünde ise 1 kişi kayboldu. Yağışın başladığı saatten bu sabaha kadar m2 ye yaklaşık 54 kg. yağış düştüğü belirlendi.

Akşam saatlerinde şiddetlenen yağış Dereli yolunun 3. km. sinde bulunan Küçükköy Mahallesi Esenbük mevkiinde etkili oldu.

Karayolunda bulunan menfezin tıkanması üzerine 6 ev, bir iş yeri,  5 depo ve 6 ahır sular altında kaldı.  Olayı haber alan Valimiz Hasan Karahan, mahalle muhtarı Refik Devrim ve diğer yetkilileri arayarak bilgi aldı. Yetkililere talimat vererek acilen duruma müdahele edilmesini istedi.

Harekete geçen karayolları ekipleri, gece yarısı itibariyle karayolunu yararak biriken suların boşaltılmasını sağladı. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Sarvan köyünde 85 yaşlarında Zeynep Kara dün akşam saatlerinden itibaren kayıplara karıştı. Kayıp Kara'nın aranması kurtarma ekiplerince aralıksız sürdürülüyor. Keşap ilçesinde de 6 köyün yolunda heyelan meydana geldi. Heyelanları temizleme çalışmaları devam ediyor.Dere kenarındaki bahçesinde otlanan ineklerini almaya gittikten sonra kaybolan Zeynep Kara'yı (83) bulmak için başlatılan arama çalışmaları ise devam ediyor. Sarvan deresinin denizle buluştuğu bölgeye kadar dere içerisinde devam eden arama çalışmalarına UMKE, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da destek verdi. Kara'nın dün akşam saatlerinde geliniyle hayvanlarını almaya çıktığı, gelininin dereden karşıya geçtiği, Kara'nın ise hayvanlarla kaldığı öğrenildi.