İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yıldönümü Kutlandı

Giresun’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Sahnesi’nde düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aksu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Fatih Karahan yaptı.

Daha sonra Giresun Valisi Hasan Karahan, kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Vali Karahan, “Türkler tarihin her devrinde İstiklali kendileri için en yüce değer olarak kabul etmişler, uğruna savaşmaktan da asla çekinmemişlerdir. İstiklal Marşı her insanın yazabileceği bir şiir değildir. Çok önemli vasıfları olan kişilerin başaracağı bir şiirdir. Milletini tanıyan, onun değerleriyle bütünleşmiş, söylediklerini yaşayan, samimi, fedakar, mütevazi, sağlam karakterli, ağlayan ağlatan, hisseden, söyleyen bir sanatçı böyle bir metni yazabilecektir. Bu başarı Mehmet Akif Ersoy’a nasip olmuştur” dedi.

Vali Hasan Karahan, daha sonra İlköğretim Okulları arasında düzenlenen “İstiklal Marşını en güzel okuma”, ortaokullar arasında düzenlenen şiir ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hasan Karahan tarafından verildi.