Kümbet’te Kentsel Dönüşüm Başlıyor.

Giresun’un ve Karadeniz Bölgesinin sayılı Turizm Bölgeleri içerisinde yer alan Kümbet Yaylası, Giresun Valiliği tarafından uygulamaya konulacak proje doğrultusunda daha modern bir yapıya kavuşturulacak. Uzun zamandır gündemde olmasına rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen alt yapı projeleriyle beraber, uygulamaya konulacak projenin aynı zamanda çevrecilik özelliği taşıyacağı vurgulandı.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, ilimizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kümbet'te Yaylasına çeki düzen vermek amacıyla Kümbet merkezde 15 dönümlük alana Kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağını söyledi. Düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan Vali Şahin, İlimizin güzelleşmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Vali Şahin, “Giresun'un en büyük kazanımlarından biri olarak Kümbette kentsel dönüşüm yapacağız. Kümbette merkezde 15 dönümlük araziyi kapsayan kentsel dönüşüm için Bakanlıkla görüştüm. Siyasilerimizde bu olaya sıcak baktığını ifade edeyim. İnşallah kısa zamanda kendimde gideceğim, yetkililerle görüşerek kısa zamanda kümbeti modern bir şekle getirmeye çalışacağız. Seneye birde asfalt yaparak  pırıl pırıl yapacağız. Şu anda  pazar yeri çalışması devam ediyor.  Oraya yaptığımız 2 tuvalete temizlikçi yerleştirdik” dedi.