Yeşil Yol Projesi Hayata Geçiyor

Samsun’dan Rize’ye, dağlar ve ormanlık alanlar üzerinden ulaşacak turistik güzergah oluşturulması amacıyla başlatılan Yeşil Yol Projesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. Samsun İl Genel Meclis Başkanı Karakurt DOKAP Yeşil Yol Projesini inceleyerek bilgi aldı. Giresun Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nı ziyaret eden Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa KarakurtDoğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesindeki projeyle ilgili bilgi alıp incelemelerde bulundu.

Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, 1. Başkan Vekili Kaşif Aksoy ve Grup Başkan Vekili Mustafa Numanoğlu'nun, Giresun DOKAP İdaresi BaşkanıEkrem Yüce ile gerçekleştirdiği görüşmede, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesindeki Yeşil Yol Projesi için gerçekleştirilen çalışmalarını değerlendirdi.

DOKAP İdaresi Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaret sonrası açıklama yapanSamsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, "İl genel meclis üyeleri tarafından meclisimize verilen önerge üzerine Giresun DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce ile Turizm Master Planı ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptık. Yeşil Yol Turizmi ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde (Samsun, Artvin,BayburtGiresunGümüşhaneOrduRize ve Trabzon) temel altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgede ekonomik kalkınmanın ve sosyal gelişmenin hızlandırılmasını hedeflemektedir. Bu proje kapsamında ek ödenek olarak 5'er milyon lira kaynak aktarımı sağlanmış il özel idaremiz tarafından çalışmalar başlatılmıştır." dedi.

Giresun DOKAP İdaresi ziyaretlerinin çok önemli olduğun belirten Karakurt, "Doğu Karadeniz bölgemiz, alternatif turizm açısından eşsiz doğal zenginliklere sahiptir. Ancak tüm bu zenginlikler yeterince tanıtılamadı. Bu proje, öncelikle bölge insanının zenginliklerini yerinde görme olanağı sağlayacak. Dağlardan ve yaylalardan geçmek üzere yapılacak, Yeşil Yol üzerinde gerçekleştirilecek yeni konaklama tesisleri, ticari alanlar ve hizmet sektöründe yapılacak yatırımlar sayesinde ise 'Yeşil Yol' gelecekte turizm alanında çok daha büyük bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizmine önemli katkılar sağlaması beklenen DOKAP Yeşil Yol Projesi'nin protokolü, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın mayıs ayındakiSamsun ziyareti sonrası Çarşamba Havaalanı'nda imzalanmıştı.