HAKKIMIZDA

Giresun Kalkınma Eğitim Kültür Spor ve Tanıtım Vakfının  başlıca amacı kısaca, Giresun ve Giresun yöresinin tarihsel gelişim sürecini değerlendirecek katkılarda bulunmak; doğal, kültürel ve sanatsal varlıklarının tanıtılması, onarılması ve korunmasını sağlamak, yörenin iktisadi kalkınması ve sosyal gelişmesine yardımcı olmak; insanların eğitim sağlık, folklor, eğlenme gibi ve dinlenme konularında yararlanacakları girişimlerde bulunma gibi değişik çalışmalar yapmaktır. ??

Vizyonumuz

Vakıf yönetim anlayışımızı; derin bir tarihi süreç içerisinden süzülerek günümüze kadar gelen Giresun’a has kültürel yapıyı ve temsil ettiğimiz camiayı iyi bir seviye taşımak temel gayesi oluşturmaktadır.

Giresun Kalkınma Eğitim Kültür Spor ve Tanıtım Vakfı ”, olarak medeniyet yarışında hep zirvede yer almayı hedefleyen, her alanda hemşerilerimizin hak ve hukukunun korunması, gözetilmesi ve sahip oldukları eşsiz örf adetlerinin yanı sıra gelenek ve göreneklerinin de korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak, tüm bu kültürel değerlerin ışığında, örnek bir toplum olmayı amaçlayarak, sadece doğdukları yerlerde değil, doydukları yerlerde de söz sahibi olmalarını sağlayarak memleketine, milletine bağlı, manevi değerlere saygılı insanlar yetiştirmektedir.

Yine Giresun Vakfı olarak, Giresun’un dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunacak, turizm alanında potansiyel oluşturarak yöre insanına bir katkı sağlayacak, başta Giresun Adası olmak üzere,  Giresun’a ait doğal güzelliklerin korunması ve degerlendirilmesi  için katkı sunmaktır.

Misyonumuz

Köklü bir tarihi geçmişe sahip, günümüze kadar bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış,  eşsiz doğal güzellikleriyle, dünyada Kirazın Anavatanı, Fındığın ise Başkenti olabilmeyi başarmış ve bununla anılmayı hak etmiş Giresun İlinin başta ulusal değerleri olmak üzere, bütün hemşerilerinin geçmiş tarihlerine olan bağlılıklarını devam ettirmek, yöresine kültürüne ve kimliğine olan saygısının, sevgisinin ve bağlılığına olan inancının daha da kuvvetlenmesini sağlamak, Giresun’un her yönden kalkınarak yaşanılabilir bir kent olması, bunun içinde geleceğin teminatı olan, bilgi ve beceri seviyesi yüksek gençlerimizin eğitilerek topluma kazandırılması ve buna benzer projeler üreterek hayata geçirilmesini sağlamaktır.

Vakıf Logomuz

Giresun Kalkınma Eğitim Kültür Spor ve Tanıtım Vakfının logosunda yer   Fındık ; Dünya da Fındığın Başkenti olarak kabul edilen, bu ürünle anılan ve hatırlanan bir imaj olarak hafızalarda yer edilmiş olmasından dolayı titizlikle seçilmiştir. Fındık aynı zamanda bolluk ve bereketin simgesi, mitoloji de ise tanrılara güç ve kuvvet veren bir yemiş olarak da gösterilmiştir.

Amblemin sağ yanında daire içinde bulunan mavilik ise Karadeniz’i ve Giresun İlinin denizle özdeşliğini ve sonsuzluğu ifade etmektedir.